Rózsahegyi napok
Rózsahegyi napok 2017. E-mail

DSC005032017. május 12-én, pénteken elkezdődött a XXI. Rózsahegyi napok rendezvénysorozata. A megnyitó ünnepség elején Farkas Zoltánné intézményvezető és Kepenyes András tankerületi igazgató köszöntötte a résztvevőket. Meghallgattuk ezután Márton Gábor névadónkról írt versét, majd az énekkaros lányok endrődi népdalcsokrát. Rózsahegyi díjasok lettek ebben az évben Molnár Tünde és Ladóné Vígh Ibolya pedagógusok. Szent Imre díjat érdemelt ki Gresó Boglárka 7.b osztályos tanuló, a Járási Hivatal oklevelét és jutalmát Csáki Ágnes 7.a osztályos tanuló vehette át.   Ünnepélyes pillanatok    Még több kép a pénteki programokról

A délelőtti program az alsósok számára 3D filmek megtekintésével folytatódott, az 1-2 osztályosok az Állatok közelről természetfilmet, a 3-4 osztályosok a Csodálatos univerzum ismeretterjesztő filmet nézték meg. A nagyobbak a mozin kívül a Lombkorona sétányon, a Babamúzeumban voltak, és a Kőzet kiállítást tekintették még meg.. A felsősök interaktív vetélkedő keretében, akadályról akadályra kreatív feladatokon keresztül mutathatták meg ügyességüket, tudásukat. A vetélkedő végén a 6.b és a 8.a örülhetett a győztesnek járó tortának.  

Képek az alsósok programjairól    Képek a felsősök versenyéről    Sárkányhajózás  

A szombati nap fénypontja a gyerekek Gálaműsora volt, ahol színes műsort láthatott a tornatermet teljesen betöltő közönség.  Szép pillanatok a Gáláról    További képek a programról

 
Jubilál a „Rózsahegyi” E-mail

DSC06081n20 évvel ezelőtt iskolánk életében fordulatot hozott a pedagógiai program elkészítése és a névadás. A programkészítés értékválasztást, a névadás ennek külső megjelenítését jelentette. Az iskola közösségének választása alapján az intézmény hivatalos elnevezése 1996. január 1-től Rózsahegyi Kálmán Általános Iskola és Diákotthon lett.

A névadó ünnepségre 1996. május 18-án került sor, mely egyben hagyományteremtő alkalom lett: a Rózsahegyi napok gyökerei ebben az ünnepségben lelhetők föl.”

Ezekkel a gondolatokkal idézte fel a 20 évvel ezelőtti eseményeket Farkas Zoltánné intézményvezető a XX. Rózsahegyi Napok megnyitó ünnepségén.  Részletes program (Meghívó)

Bővebben...
 
Rózsahegyi Napok 2015. E-mail

DSC00283n2015. május 15-én Dr. Gyuricza Csaba az MTA doktora, az MVH elnöke nyitotta meg a XIX. Rózsahegyi Napokat. A megnyitó ünnepség díszvendégeként köszönthettük Gergely Ágnes Kossuth-díjas    írónőt, műfordítót. Farkas Zoltánné intézményvezető köszöntője és a tanulók ünnepi műsora után a felsősök számára a rendhagyó órák következtek. A délelőtti program képekben

Előadóink voltak: Kunkovács László Kossuth-díjas fotóművész, néprajzkutató, Giricz László mérnök, fotográfus, Dr. Kovács Lajos nyugalmazott rendőr ezredes, Tímár Imre sakkozó,a BVSC sakkszakosztályának volt vezetője. A pedagógusok közül rendhegyó foglalkozásokat tartottak: Baráth Éva, Paróczai Zoltánné, Varga Lászlóné, Gellainé Nagy Erzsébet.    

A további eseményekről...

 

Bővebben...
 
Rózsahegyi Napok 2014. E-mail

DSC06046Kepenyes András tankerületi igazgató megnyitó szavaival elkezdődött a XVIII. Rózsahegyi Napok rendezvénysorozata. Farkas Zoltánné intézményvezető névadónk, Rózsahegyi Kálmán endrődi kötődését elevenítette fel, majd az endrődi népdalokat előadó gyermekkórusunk és az irodalmi színpad előadói következtek.

A délelőtti program keretében az alsósok a Madarak és fák napja programban interaktív foglakozásokon és vetélkedőn, míg a felsősök Rózsahegyiről szóló vetélkedőn, valamint rendhagyó órákon vettek részt.   Pillanatképek a péntek délelőtti programokról

Előadóink voltak: Dr. Dinya László egyetemi tanár, Giricz László mérnök, fotográfus, Dr. Szilágyi Ferencné nyugdíjas könyvtárvezető és Mészáros Mihály színművész. Dél környékén került sor az eredményhirdetésre és a díjak átadására. Az idei Rózsahegyi Díjasok Lehóczkiné Timár Irén, Gellainé Tuboly Zsuzsanna és Takács Mátyás pedagógusok lettek. A Szent Imre díjat Farkas Zoltánné vehette át az „Öreg diákoktól”.

Bővebben...
 
Rózsahegyi napok 2013. E-mail

DSC07404 Rózsahegyi pólós diákok koszorújában nyitotta meg Farkas Zoltánné intézményvezető a XVII. Rózsahegyi Napokat, és köszöntötte Rózsahegyi Marikát. Az iskola előtt, a Ligeti holtág-parti fák árnyékában, Rózsahegyi Kálmán és Tímár Máté szobra között helyet foglaló vendégek a természet lágy zsongása kíséretében hallgatták a diákok műsorát, és Giricz Mátyás megnyitó beszédét. A péntek délelőtti események képei    További képek a péntek délelőttről...  A tábortűzről készült fotók  Képek a szombati sportdélelőttről  A gála pillanatképei   Képek a kiállításról, a gáláról és a fogadásról

A Jászai-díjas színházi rendező endrődi polgári iskolai éveiről mesélt, szeretettel gondolt vissza egykori tanáraira, köztük az akkor pályakezdő Márton Gáborra. Bár személyesen nem találkozott Rózsahegyi Kálmánnal, de sok kiváló tanítványával, neves színészekkel dolgozott együtt pályája során.

Bővebben...
 
Rózsahegyi napok 2012. E-mail

DSC00410

Képösszeállításunk segítségével újra átélhetik a megnyitó, a rendhagyó órák és az eredményhirdetés pillanatait!   Képek az alsósok programjairóla mesemondásról   és a tábortűzről               

A szombat esti gálaműsor keretében a vendégeink válogatást nézhettek meg az év legsikerültebb versenyprogramjaiból és bemutatóiról. A napi program fogadással és baráti beszélgetéssel zárult.  Képek a gálaestről és a fogadásról

A Rózsahegyi-vetélkedőről...

Az idei Rózsahegyi Napokon a felsős diákok ismét összemérhették tudásukat iskolánk névadójának az életéről egy játékos vetélkedő formájában. A verseny folyamán az 5-6. osztályos tanulók egy Rózsahegyi Kálmán életéről szóló TOTÓ-t töltöttek ki, képet raktak össze Rózsahegyi Marikáról, a művész unokájáról, és néhány Rózsahegyi életével, munkásságával kapcsolatos játékos feladatot oldottak meg.

Bővebben...
 
Rózsahegyi Napok 2011. E-mail

rozsahegyi_kalman_mellszobor_002 

Május 11-én kezdődött a XVI. Rózsahegyi Napok rendezvénysorozata. A vendégeket az iskola tanulói népdalokkal és verssel köszöntötték. Farkas Zoltánné igazgatónő beszélt a névadóról, majd unokáját, Rózsahegyi Marikát mutatta be és felkérte, hogy mondja el köszöntőjét:

A kedves szavak után a vendégek és a felsős tanulók rendhagyó órákon vettek részt. Dr. Szilágyi Ferencné a tájszavak eredetéről, a felvidéki és az endrődi szavak kapcsolatáról mesélt. Giricz László a magyar történelem fontosabb eseményeiről, fordulópontjairól tartott előadást és vetített képeket. Gulyás Péter ásványgyűjtő az ásványok keletkezéséről, rendszerezéséről, drágakövekről beszélt és egyes darabokat a tanulók kezébe adta. Kutasné Bálint Katalin népi iparművész, kézi szövő mesélt endrődi kötődéséről, majd egy kisfilm segítségével bemutatta a szövés folyamatát. Tímár Imre szimultán sakkpartit játszott a vállalkozó szellemű tanulókkal.

Bővebben...
 
Rózsahegyi Napok 2010. E-mail

megk.jpg Kiszely Zoltán színész személyes emlékeket is felelevenítő megnyitó beszédével kezdődött a XIV. Rózsahegyi Napok rendezvénysorozata. Sok kép készült: Pénteken   Szombaton

Bővebben...
 
2009. Rózsahegyi Napok E-mail

Giricz László megnyitó beszédét tartja Giricz László mérnök, fotográfus megnyitó beszédével pénteken kezdetét vette a Rózsahegyi Napok idei rendezvénysorozata. Képek itt is láthatók.

Bővebben...
 


Joomla SEO powered by JoomSEF