Rózsahegyi Napok 2014. E-mail

DSC06046Kepenyes András tankerületi igazgató megnyitó szavaival elkezdődött a XVIII. Rózsahegyi Napok rendezvénysorozata. Farkas Zoltánné intézményvezető névadónk, Rózsahegyi Kálmán endrődi kötődését elevenítette fel, majd az endrődi népdalokat előadó gyermekkórusunk és az irodalmi színpad előadói következtek.

A délelőtti program keretében az alsósok a Madarak és fák napja programban interaktív foglakozásokon és vetélkedőn, míg a felsősök Rózsahegyiről szóló vetélkedőn, valamint rendhagyó órákon vettek részt.   Pillanatképek a péntek délelőtti programokról

Előadóink voltak: Dr. Dinya László egyetemi tanár, Giricz László mérnök, fotográfus, Dr. Szilágyi Ferencné nyugdíjas könyvtárvezető és Mészáros Mihály színművész. Dél környékén került sor az eredményhirdetésre és a díjak átadására. Az idei Rózsahegyi Díjasok Lehóczkiné Timár Irén, Gellainé Tuboly Zsuzsanna és Takács Mátyás pedagógusok lettek. A Szent Imre díjat Farkas Zoltánné vehette át az „Öreg diákoktól”.


Közben a futballpályán lezajlott a VI. Rózsahegyi Kupa, 4 korosztályban összesen 17 csapat versenyzett, a rózsahegyiseket felvonultató gyomaendrődi csapatok közül kettő első, egyik második, egy pedig harmadik helyezett lett. Este tábortűz és majális várta az érdeklődőket a ridegvárosi játszótéren.

Szombaton délelőtt iskolánk tanulói közül 
sokan részt  vettek az Endrődiek Baráti Köre által szervezett hídavató ünnepségen az új  „ENDRŐDI HÍDNÁL”. Az endrődi nápdalokat éneklő gyermekkórusunkat nagy érdeklődésel figyelte az ünneplő közönség. Délután 17 órától a Gálaműsorra vártuk az érdeklődőket, ahol 270 rózsahegyis diák mutathatta meg a tehetségét és a rátermettségét. 

 
Joomla SEO powered by JoomSEF