Kompetenciaalapú oktatás, egyenlő hozzáférés - innovatív intézményekben E-mail
Tartalomjegyzék
Kompetenciaalapú oktatás, egyenlő hozzáférés - innovatív intézményekben
TÁMOP a Rózsahegyi Iskolában
Egyhetes projekt: Ősz
Három hetet meghaladó projekt: Karácsony
Innovációk a Rózsahegyiben
Projektzáró

tamopk.jpg Sikeres pályázatot nyújtott be az Önkormányzat "Kompetencia alapú oktatás bevezetése felmenő rendszerben a gyomaendrődi oktatási intézményekben" címmel.

 

Örömmel értesítjük Önöket, hogy iskolánk nyert a TÁMOP-3.1.4./08/2. jelű, „Kompetencia alapú oktatás, egyenlő hozzáférés - Innovatív intézményekben" című pályázaton.

Mindannyiunk érdeke, hogy gyermekeink olyan iskolában tanulhassanak, ahol egyéni képességeiket messzemenőkig figyelembe véve oktatnak, és azonos esélyekkel indul minden diák.

E feltételek megteremtése - jól tudjuk - pénzbe kerül, s ennek finanszírozása ebből a pályázatból megvalósítható lesz.

Így lehetőségünk nyílik a kulcskompetencia területek kiemelt fejlesztésére, újszerű tanulásszervezési eljárások alkalmazására, oktatási programok és taneszközök bevezetésére, adaptációjára.

Célunk, hogy tanulóink rendelkezzenek a felnőtt élethez szükséges kompetenciákkal (olvasás-szövegértés, matematikai logika, szociális és életpálya-építési kompetenciák).

Ez a projekt tanulóinkat az életszerű helyzetek, problémák megoldására készíti fel, továbbá lehetővé teszi, hogy az országos kompetenciaméréseken a diákjaink eredményesen szerepeljenek.

Távlati célunk, hogy a kompetencia alapú oktatás alkalmazásával olyan nyitott, az egész életen át tartó tanulás képességével rendelkező, változásra képes, kreatív felnőttekké neveljük tanulóinkat, akik képesek alkalmazkodni a XXI. század gyorsan változó munkakövetelményeihez.

Közvetett célunk, hogy megalapozzuk a tudás alapú társadalom és gazdaság létrejöttének feltételeit. Ennek érdekében felkészítjük iskolánkat és pedagógusainkat a hatékony, kompetencia alapú oktatásra, hogy biztosítani tudjuk tanulóink számára az egész életen át tartó tanuláshoz szükséges kulcskompetenciák megszerzésének lehetőségét.

  
Joomla SEO powered by JoomSEF