Rózsahegyi Napok 2010. E-mail

megk.jpg Kiszely Zoltán színész személyes emlékeket is felelevenítő megnyitó beszédével kezdődött a XIV. Rózsahegyi Napok rendezvénysorozata. Sok kép készült: Pénteken   Szombaton

Jó rózsahegyisnek lenni!  Ez volt a végkicsengése Kiszely Zoltán színművész személyes emlékeket is idéző megnyitó beszédének a Rózsahegyi Napokon. A tizennegyedik alkalommal megrendezett iskolaünnepen sok vendég vett részt. A hajdani színész-pedagógus szobrát megkoszorúzták az iskola diákjai és az Endrődiek Baráti Köre egyesület vezetői is, az iskolai címerrel díszített pólókba öltözött diáksereg karéjában tartott ünnepségen.

A megnyitó után rendhagyó órák következtek, amit egykori endrődi diákok tartottak. Giricz László mérnök, fotográfus,  

 

 Endrőd és a Népház történetéről beszélt és vetített képeket. Kiszely Zoltán a színészi játékot, előadásmódot mutatta be érdekes irodalmi szemelvényeken keresztül. Kulik Melinda történész a törökországi törvénykezéssel ismertette meg ifjú hallgatóit.  Timár Imre a BVSC sakk szakosztályának vezetője szimultánt játszott a gyerekekkel. A rendezvény díszvendége, Rózsahegyi Marika pedig családi emlékekről beszélt a diákoknak. 

A felsősök a Nemzeti Színház örökös tagjának választott Rózsahegyi Kálmán életéről vetélkedtek, az alsósokat pedig félszáz féle történeti játék szórakoztatta a ligetben.

Délben az eredményhirdetéskor egy-egy tortának örülhetett a 6. a és a 8. a osztály, ők nyerték a Rózsahegyi vetélkedőt. Az édesség mellé vándordíjat is kaptak.

Az iskolai teljesítményéért Vaszkó Áron érdemelte ki a Szent Imre-emlékérmet.

Két pedagógus, Vaszkóné Dinya Erzsébet és Takácsné Rojik Gizella kapott Rózsahegyi-díjat munkájáért, a tantestület és az igazgató döntése alapján.

A délutáni rendezvények a 80 éves Népházba várták a vendégeket. Bella Rózsa művész-tanár képkiállításának megnyitása után Merényi Nicolette és Kiszely Zoltán zenés irodalmi előadását láthatták a zsúfolásig megtelt Tímár Máté könyvtárban.

Este nyolctól tűzzsonglőrök szórakoztatták a közönséget, majd a gyerekek karaoke műsorától zengett a liget.

 

Másnap délelőtt 4 pályán zajlott a focikupa 5 iskola 11 csapatának részvételével. Ezalatt a családi sportnaőon szülők és gyerekek együtt játszottak a ligetben.

Az iskola tanulóinak ünnepi gálaműsora a színházzá átalakított tornateremben volt látható. Az egyéni és csoportos előadások nagy sikert arattak. A közönség meggyőződhetett, hogy a kiváló tanulmányi és sporteredményeket produkáló iskola a színpadon is maradandó élményt tud nyújtani. A kreatív pedagógusok és lelkes diákjaik közös munkával, szemet-fület gyönyörködtető műsort állítottak össze

„Büszkék lehetünk kulturális értékeinkre, büszkék lehetünk arra, hogy a Rózsahegyi iskola ilyen színvonalas, remek műsorral tud bennünket szórakoztatni. Gratulálok a felkészítő tanároknak, az iskola vezetésének, és természetesen gratulálok a gyermekeknek is. Kívánom, hogy az iskola hasonló színvonalon tovább működjön, és kívánom, hogy ilyen értékeket közvetítsen." - zárta pohárköszöntőjét a Hídfő étteremben rendezett fogadáson Várfi András polgármester.

 

Itt is vannak képek.

 
Joomla SEO powered by JoomSEF