Állandó rendezvények E-mail

 

Az iskolai diákönkormányzat szervezi szeptember első heteiben (az időjárástól függően) az őszi túrát , amelynek keretében az alsós tanulók játékos ügyességi feladatokat oldanak meg, a felsős diákok pedig hét-nyolc akadályt legyőzve jutnak ki a festői környezetben levő természetvédelmi területre.

Nagy lelkesedéssel és rivalizálással készülnek gyerekeink osztály, vagy csoportok fellépésével a TÁTIKA bemutatójára. Az egész iskolát megmozgatja az esemény, sőt régi diákjaink is számon tartják és jelen vannak ezen a napon. A fergeteges hangulatú délutánon sok igényes, látványos, mozgásra biztató zene és énekszám elhangzik - komoly, hosszas döntésre kényszerítve a zsűri tagjait. A finom tortát, édességjutalmat másnap fogyasztják el a diákok, ez a verseny még sokáig beszéd és vitatéma a diákok körében.

A tavaszi Ki Mit Tud? bemutatóját is alapos készülődés, próba, válogatás előzi meg. Nagyszerű jelenetek, hangszeres fellépések, modern- és társastánc, versek, mesék, bábozás kerülnek bemutatásra, mind azt bizonyítva, hogy a gyerekek nagyon sokoldalúak, tehetségesek és igényük van arra, hogy kifejezhessék magukat az iskola közössége előtt. Az idén használhattuk először az új színháztermet, amelynek kitűnő akusztikája van és ezáltal minden produkció jól hallhatóvá, élvezetessé vált. Sajnos, befogadóképessége nincs akkora, hogy nagy, iskolai rendezvényeket (pl. gálaműsort) is itt lehessen megrendezni.

Az amőba és szkanderbajnokság is sok tanulót vonz, fiúk, lányok versenyez­nek, mérik össze képességeiket, erejüket, közben tanulják a siker és kudarc egész­séges elviselését.

 

 

A tanítók, szaktanárok, osztályfőnökök által szervezett közösségépítő programok is rendszeressé váltak az évek folyamán.

A hangulatos mikulásünnepségek keretében versekkel, apró ajándékkal látogatják meg a felsős diákok alsós testvérosztályaikat, közösen énekelnek, játszanak, ismer­kednek és barátkoznak.

Februárban az ötletes farsangi jelmezek feledtetik a hideg téli napokat, különösen az alsó tagozatos gyerekek öltöznek be szívesen, öröm és jó szórakozás nézni a sok színes, olykor komoly elkészítést igénylő jelmezeket. A gyerekek nagy derültségére több tanítónéni és tanítóbácsi is beöltözik, és részt vesz a vidám mókában.

Az egészséges életmód kialakításában is fontos szerepe van a „vitaminnap" színes gyümölcsterítékének, sok alma, narancs, kiwi, banán, datolya talál gazdára, minden gyerek szívesen fogyasztja.

Április és május hónapokban ismerkednek tanulóink Gyomaendrőd nevezetességeivel, ellátogatnak a megye, az ország szép tájaira, sok élményre és ismeretre tesznek szert, az osztályközösségek még jobban összekovácsolódnak. Például Budapestre, Pécsre, Sárospatakra, Bükkszentkeresztre, Ópuszta­szerre kirándulnak osztályok - a lehetőségek azonban végesek, mert igen megterhelő az anyagi fedezet előteremtése a családok számára.

Hagyománnyá vált az is, hogy a tantermek, folyosók szépen és ízlésesen deko­ráltak, tükrözik egy-egy évszak, jelentős esemény, ünnep hangulatát.

Az iskolai, városi ünnepségek , a meghitt karácsonyi délelőtt, az iskolai jótékony­sági vacsora , valamint májusban a Rózsahegyi Napok megszervezése az iskola igazgatójának mindenkori feladata.

Különösen ez utóbbi lett az iskola egyik legérdekesebb, legmeghatározóbb ünnepe. A kétnapos rendezvénysorozat keretében rendhagyó órákat tartanak olyan vendégek is, akik ebből az iskolából indultak el sikeres életutat megvalósítva; a diákok bepillanthatnak régi filmek világába, közösen énekelhetnek tanáraikkal az esti tábortűznél, izgalmas sportvetélkedők zajlanak, s végül egy szórakoztató, látványos, szívet melengető gálaműsor zárja a rendezvényt.

Sok régi kedves diák, szülő, barát és vendég látogatja meg ilyenkor az iskolát, szívesen jönnek, beszélgetnek, emlékeznek azokra az élményekre, amelyek bennük is mély érzéseket hagytak.

Tanévbúcsúztató kedves eseményünk a nyolcadikosok ballagása.

 

0931.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A RÓZSAHEGYI NAPOK RENDHAGYÓ ÓRÁINAK ELŐADÓI

 

Blaskó János modellező

Dinya Zoltán kémikus

  Dr. Dinya László főiskolai főigazgató

Dr. E. Szabó Zoltán főiskolai tanár, festőművész

Dr. Giricz Katalin környezetvédő

Dr. Gyuricza Csaba környezetgazdálkodási agrármérnök

Dr. Hankó Faragó Miklós államtitkár, IM

  Dr. Katona Piroska gyermekorvos
  Dr. Kovács Béla tanár, igazgató

Dr. Papp Sándor történész

Dr. Rácz Béla lézerkutató

Dr. Szilágyi Ferenc nyelvész

Dr. Szilágyi Ferencné, Németh Eszter helytörténész

Dr. Tímár Eszter térképész

Gál Ferenc történész

Gergely Ágnes író, költő, műfordító

Giricz László mérnök, utazó

Gurbán Miklós operatőr

  Hajdú László tanár, Komédiás kör vezetője

Horváth Csaba riporter

Hunya Zoltán numizmatikus

Kiszely Zoltán színész

Kovács Zoltán matematikus

Kunkovács László fotóművész, etnográfus

Márton Gábor helytörténész

Nagy Imre karvezető

Rózsahegyi Marika, Rózsahegyi Kálmán unokája

  Szabó Béla villamosmérnök

Szabóné Koleszár Edina közgazdász, siklóernyő oktató

Szonda István díszítőszobrász

Sztanyik Endre rendszerszervező

Szujó Zoltán modellező

Szujó Zoltán sportriporter

Tímár Antal helytörténész

  Timár Imre villamosmérnök

Tóth Tamás természetvédő

Vaszkó Irén helytörténész

 

 
Joomla SEO powered by JoomSEF