Körzeti Diákolimpiai Úszóverseny 2012. E-mail

szs120118_8 Az iskolák külön versenyében a Rózsahegyi Kálmán Általános Iskola és Óvoda versenyzői 7 arany, 1 ezüst és 3 bronz érmet szerezve hatalmas fölénnyel végeztek az I. helyen... 


... a 7 iskolát felvonultató versenyen, aminek a jutalma egy serleg lett. A mezőnyből iskolánk országos bajnoka Papp Károly emelkedett ki, aki sokoldalúságát jelezve minden versenyszámban első lett, ebből 3- ban új uszoda csúcsot teljesítve!

A Gyomaendrődi Úszó S. E. sikerét hozta az III.- IV. korcsoportos tanulók versenye, hiszen versenyzőik 8 arany, 6 ezüst és 6 bronzérmet gyűjtöttek a Gyomaendrődi Városi Diáksport Bizottság által megrendezett versenyen. A 67 tanuló részvételével sorra kerülő versenyen gyors-, mell-, hát és pillangó úszásban álltak rajthoz a versenyzők, a 13 versenyszám során 6 alkalommal dőlt meg az uszoda csúcs, de ezen kívül nagyon sok értékes egyéni csúcs is született a 100 méteres versenyszámok során.

A verseny megnyitóján Vaszkán Gábor körzetfelelős köszöntötte a versenyzőket, majd említésre került, hogy első alkalommal kerül sor Gyomaendrődön elektromos időmérésre, Szujó Csaba technikus jóvoltából elkészült egy speciális szerkezet, melynek segítségével immár magas szintű versenyek megrendezését is vállalhatjuk.

A kiválóan megrendezett sporteseményen, világszínvonalú versenyek hangulatát idéző körítéssel, hatalmas küzdelem zajlott a dobogós helyezésekért, sokszor néhány tizedmásodpercen múlott a végső sorrend.

A Gyomaendrőd Város Polgármesteri Hivatala és Gyomaendrődi Úszó S. E. szülői munkaközösségének köszönhetően gazdag érem és serlegdíjazás, illetve pogácsa és üdítő várt a versenyzőkre.

A legeredményesebb versenyzőink:
III. Korcsoport fiú: Baráth Roland 1 arany, 1 ezüst;
III. Korcsoport lány: Vaszkó Ágnes 2 arany, Wéber Dorina 1 ezüst, 1 bronz, Klimó Alexandra 1 bronz;
IV. Korcsoport fiú: Papp Károly 4 arany.

A díjakat kiváló testnevelő kollégák: Molnár Albert, Kocsisné Beranek Gizella, Cs. Nagy Lajos és Irimiás Róbert adták át, a verseny során még feladatot látott el Tímár Judit és Pántya Sándor is.
A dobogós helyezett versenyzők bejutottak a megyei diákolimpiai döntőbe, amelyre március 1- én Békéscsabán az Árpád Fürdőben kerül sor. A középiskolás versenyzők körzeti megmérettetésére január 25- én kerül sor.

A versenyzők felkészítője Vaszkán Gábor testnevelő tanár, edző


Osztd meg ezt a cikket az ismerőseiddel!
 
 
Joomla SEO powered by JoomSEF