Kelt tészta sütés 2. E-mail

1133-Hagyományos kelt tészta II. tanfolyam került megrendezésre a Rózsahegyi Házban 2012.október 5-én. A hagyományos kelt tészta elkészítését már az elméletben megtanulták az előző alkalommal is a programon résztvevők. Mindezt most a gyakorlatban is kipróbálhatták. Képek a kelt tészta sütésről


Közösen történt a tészta dagasztása. Amíg az kelt, addig a kemencét befűtöttük. Segítségünkre volt egy idős néni, ő nagy szakértelemmel elmagyarázta és megmutatta, hogyan kell a kukoricaszárral megfelelő módon előkészíteni a kemencét a sütésre. Miután a tészta kellőképpen megkelt készítettünk belőle kalácsot, rétestés kiflit. A töltelékhez használtunk lekvárt, diót és mákot. Miután a tepsin is újra pihent és kelt a tészta, következett a sütés. Mindenki kíváncsian várta, hogyan sikerült a közös munka, milyen lesz az első kemencében sült sütemény. Amikor végre kisült, mindenkit megvendégeltünk, aki a Rózsahegyi Házban tartózkodott. Közösen, jóízűen fogyasztottuk el a finomra sikerült kelt tésztát. 

 
Joomla SEO powered by JoomSEF