Sportsikerekben gazdag őszi nyitány E-mail

IMG_20170925_151923nA tanévkezdéssel a diákolimpiai versenyek is megkezdődtek, melyek közül többen iskolánk is érdekelt volt. Az első megmérettetésre szeptember 25-én került sor. III. korcsoportos fiú labdarúgóink szerezték meg az első helyet a körzeti döntő őszi fordulójában. A csapat tagjai: Ádám János, Gellért Milán, Gellért Zalán, Jambricska Nándor, Matejka Ábel, Mikó Zoltán, Pelesz Gergő, Szrnka Berzsián. Rá két napra a II. korcsoportos fiúk szintén az arany éremnek örülhettek. A csapat tagjai:   Képek a versenyekről


Baksa Richárd, Furák Szilárd, Gellért Milán, Jambricska Nándor, Mészáros Viktória, Papp Máré, Varsányi Áron.Ugyanezen a napon került megrendezésre az Atlétika Ügyességi Csapatbajnokság, amely pár év kihagyás után, újra bekerült a diákolimpia programjába. Súlylökésben Burai Petra, Koloh Fruzsina, Sóczó Rebeka, Tóth Barbara, Zanyik Alexandra alkotta csapatunk, a megyei döntőben a hatodik helyét szerezték meg.


Október 3-án, 3 év kihagyás után ismét megrendezésre került a "B" kategóriás Duatlon Diákolimpia megyei döntő Gyulán. Közel 90 általános és középiskolás diák állt rajthoz, akik kiélezett versenyben küzdöttek a dobogós helyezésekért. IV. korcsoportban indult két diákunk. Karsai Gábor 8. b osztályos tanulónk magabiztos előnnyel szerezte meg az első helyet. A 7. b osztályos Kiss Eleonóra pedig, kicsivel lecsúszva a második helyről a dobogó harmadik fokára léphetett fel. Mindketten kiérdemelték a továbbjutást az országos döntőre.


2017. október 5-én a IV. korcsoportos fiú csapatunk is megvívta meccseit a körzeti labdarúgás döntő őszi fordulójában. A fiúk a harmadik helyet szerezték meg derekas helytállással. Reméljük, tavasszal még feljebb tudnak vándorolni a dobogó fokain. Csapattagok: Karsai Alex, Papp András, Zivacs Attila, Zivacs Alex, Dósai Martin, Tóth Martin, Paulik Balázs, Csáki Ronaldo, Huszka Zsolt.


Október 5-én a FODISZ megyei atlétika felkészítő versenyen is szépen szerepeltek a  gyógypedagógia tagozatos diákjaink. Szlovák Alexa 100 és 300 méteres síkfutáson az első, távolugrásban és kislabdahajításban második lett. Deli Zoltán magasugrásban és 1500 méteres síkfutásban első, súlylökésben második lett. Budai Márk távolugrásban első, 300 méteren második, 100 méteren harmadik lett. Bán Imre súlylökésben első, kislabdahajításban második lett. Seres Zoltán 400 méteren második lett.

Nagy Dominik 6. A osztályos tanulónk, a Sukorón megrendezésre került Dunai István emlékversenyen második lett kajakban 2000 méteren. A verseny szeptember 30. és október 1. között került megrendezésre. Korábbi sikereivel és ezzel az eredménnyel Dominik kiérdemelte, hogy a válogatott kerettagja legyen. Október 16-án Dunavarsányban edző táborban készülhet a további kihívásokra.

Gellért Milán 5. A osztályos tanulónk, a Békés megyei U 11-es válogatott kerettagja lett. A megyéből berendeltek több tehetség focistát válogató edzésre és a keretet belőlük állították össze. Milán sikeresen vette a válogató akadályát, így ő is kerettag lett. Első válogatott edzésén október 12 –én Békéscsabán fog részt venni.

Mindkét tanulónak szívből gratulálunk és további sok sikert kívánunk!

 
Joomla SEO powered by JoomSEF