Magyar Parasport Napja 2021. E-mail

parasport2021Február 22-én ünnepelte az ország a Magyar Parasport Napját.  A Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) és a Fogyatékosok Országos Diák-, Verseny- és Szabadidősport Szövetsége (FODISZ) a parasportok és a parasportolók megünneplésére készülve  LÉLEKMOZGATÓ programjával meghívta iskolánkat is a csatlakozásra. A Lélekmozgató program fizikai aktivitásokra és elméleti órákra buzdította az iskolákat, óvodákat. Az alsósok tanmesék meghallgatásával, a FODISZ honlapján található színezőkkel és önállóan készített plakátokkal hangolódtak rá a program szellemiségére.Képek az alsósok programjairól   A felsősök programjai képekben 

A gyerekek eltakart szemmel gyurmáztak, így közlekedtek az iskolában és így vettek rész testnevelés órán is. Bár nagyon élvezték, azért azt elismerték, hogy nagyon nehéz feladat lehet látás nélkül élni.

A felsős diákjaink kipróbálhatták az ülőröplabdát és a csörgőlabdázást. Bár az órák nagyon jó hangulatúak voltak, ennek ellenére egyik sportág sem volt könnyű próbatétel. Az osztályfőnöki órákon megnézték a javasolt videókat, majd kötetlen beszélgetések formájában, illetve gondolattérképek készítésével dolgozták fel a parasport témakörét. Mind a fizikai kihívások, mind a lelki vonatkozású, elgondolkodtató foglalkozások nagy hatással voltak ránk. A program elérte célját: nagyobb csodálattal és megbecsüléssel fordulunk parasportolók felé. 

 
Joomla SEO powered by JoomSEF