Halloween az Ősz témahéten E-mail

gymlcsnapOktóber harmadik hetében rendeztük meg az őszi projekt hetet. A gyerekek hétfőn őszi leveleket és terméseket gyűjtöttek, kirándultak a természetbe. Kedden az egészséges életmódról beszélgettek és a központi konyha ételkóstolót tartott. Szerdán termésképeket csináltak, kiállítást rendeztek a munkáikból, horror-sütit készítettek, majd természetfilmeket néztek. Képek az alsósok programjairól   Képek a felsősök témahetéről   Az ételkóstolás képei

 


Csütörtökön vitamin nap keretében gyümölcsből, zöldségből készült ételekkel, italokkal, sütikkel vendégelték meg a szülők a gyerekeket, akik végig kóstolhatták a gazdag kínálatot. Délután vitamin-futáson lehetett leadni a fölösleges kalóriát. Ez az egyhetes program kiemelt figyelmet fordított a természet szépségeire és értékeire, valamint segített meggyőzni a gyerekeket az egészséges táplálkozás fontosságáról.     

Az Ősz témahét egyben a TÁMOP-3.1.4./08/2. „Kompetencia alapú oktatás, egyenlő hozzáférés - Innovatív intézményekben" című pályázatunk fenntartási feladata is.

A felsősök Ősz témahetének tervezése során próbáltunk színes témákat és sokoldalú elfoglaltságokat kínálni a diákok számára, mind a tanórákon, mind a délutáni foglalkozások keretében. A tananyagba szervesen beépült Ősz megfigyelésre kínálta magát versek, szövegek formájában például magyar órákon, szókincs-kvíz játékokon keresztül angolórákon.

Hétfő délután a melengető őszi napsütésben tettünk egy sétát a Körös árterében, és próbáltuk a pihenni készülő természet hangulatát fényképeken rögzíteni. Ezekből a képekből összeállított ízelítő tekinthető meg a zsibongóban. Kedden Kenny Ortega Hókusz-Pókusz című filmjének kockáin nevettünk, hökkentünk meg, féltünk és izgultunk. A film legemlékezetesebb pillanataiból készített rajzok összeállítása várja az érdeklődőket a zsibongóban. Szerdán az édesszájú diákok „Szellemjárta temetőkert” fantázianevű Halloween-nyalánkságot készítettek. A vér, a pókhálók és az egerek sem tudtak senkit elriasztani a kóstolástól, az elkészült desszertnek pár perc múlva már csak hűlt helye volt. Csütörtök az ügyes kezű diákok számára kínált lehetőséget saját készítésű gyertyák öntésére. Őszi termések és örökzöldek felhasználásával gyönyörködhettek a gyerekek saját lélekmelegítő hangulat- és illatgyertya kreációikban.

 
Joomla SEO powered by JoomSEF