Hetedikeseink matekos sikerei E-mail

DSC09502

Nemzetközi Matematikaverseny, Mezőberény és Varga Tamás Országos Matematikaverseny

 Az egyéni versenyben a legjobb eredmény két hetedikes tanulónk nevéhez fűződik. Martikán Attila 4. helye (98% -os teljesítmény!) és Kurilla Zoltán 5. helye (90%) önmagáért beszél. 

 

100_1588A legutóbbi évek egyik legszínvonalasabb „küzdelmét” élhette át az a több, mint félszáz diák, akik március utolsó szombat délelőttjét Mezőberényben ennek a sokoldalúan szervezett versenynek szentelték. Iskolánk 4 fős hetedikes, és ugyanennyi tanulóból álló nyolcadikos csapata  a IV. helyet szerezte meg, mivel a hetedikesek és a nyolcadikosok összesített pontszáma is ezt a helyezést eredményezte. A csapat tagjai voltak (7.o): Martikán attila, Kurilla Zoltán, Kulik Adrienn, Bognár Nóra és a nyolcadikosok: Bíró Adrienn, Forgács Genovéva, Szerető József és Korsós Vivien. Büszkék vagyunk matekosainkra!

 

DSC09505A Varga Tamás Országos Matematikaversenyen iskolánk 7. – 8. osztályos tanulói közül évek óta többen is megmérettetik magukat. Ez a tantárgyi verseny, mely a lexikális ismeretek és logikai látásmód birtoklásán túl komoly rendszerező képességeket is igényel a diákoktól a megoldások során. Az idei tanévben 6 fő hetedik,- és 4 fő nyolcadik osztályos tanulónk  nevezett erre a versenyre. A házi forduló teljesítményei alapján 2 hetedikes diákunk meghívót kapott a megyei fordulóban való részvételre. Itt sem vallottak szégyent, mivel a 117 nevezett gyermek között végül Martikán Attila a 10., míg Kurilla Zoltán  a 13. helyet szerezte meg. Gratulálunk nekik!

 
Joomla SEO powered by JoomSEF