Az állatok világnapján 2011. E-mail

P1070642Október 4.-én az Állatok Világnapját a Rubin Szabadidőközpont állatfarmján ünnepelték az óvodásaink és iskolánk alsó tagozatosai.  Képek az iskolások látogatásáról Képek az óvodások programjáról

 

 

Assisi Szent Ferenc halála napjához kapcsolódik az 1931. október 4-e óta ünnepnapként nyilvántartott nemzetközi állatnap. Napjainkban a „kedvtelési állatok" köre évről évre egyre bővebb, hiszen nemcsak kutyát-macskát tarthatunk, hanem egyéb állatok megszámlálhatatlan faja és fajtája áll rendelkezésre. Mindez azért, hogy mi, emberek tarthassuk őket.


Ezen a napon a Napsugár Óvoda kis lakói is útra keltek és meglátogatták a Rubin Szabadidőközpont és Pedagógiai Oktatófarm lakóit.

A gyerekek  olyan állatokkal is találkozhattak s közelebbről is megismerkedhettek, amelyekkel egyébként a hétköznapokban nem találkoznak. Megfigyelhették hogy milyen körülmények között élnek ezek az állatok valamint, hogy az állatok gondozása nap, mint nap felelősségteljes munkát jelent.  A gyerekek többek között láthattak pónilovat, hátaslovat, magyar szürke marhát, emut, fekete bivalyt és egyéb házi állatokat is...Egy- egy állatot meg is simogathattak és meg is etethették őket.

 

 Reméljük ezzel a gyermekekben is valamelyest tudatosult az a gondolat, hogy az állatok tartása nem csak örömet, hanem felelősségteljes elfoglaltságot is jelent.

 

Az iskolás gyerekek is nagy szeretettel és érdeklődéssel vették körül az állatokat. Nagy örömünkre az újszülött kis csacsit is megsimogathattuk. Megetettük, megszeretgettük az állatokat és a lovaglást is kipróbálhatták a gyerekek. A játszótér és a szabadon legelésző állatok (szürke marha borjak,csacsik,emu) fokozták a gyerekek örömét. Uzsonnára frissen sült fánkkal és finom teával tömhették meg éhes pocakjukat a kis állatbarátok. Köszönjük szépen ezt a kellemes napot.

 
Joomla SEO powered by JoomSEF