Jutalomúton Budapesten E-mail

DSC02194A Rózsahegyi vetélkedő nyertes csapatai kiránduláson vehettek részt május 29-én, vasárnap. A programban a Nemzeti színház, a Művészetek Palotája és a Természettudományi Múzeum szerepelt...  Képek a kirándulásról        További képek...

 


Az egész napos program első állomása a Nemzeti Színház volt, ahol a Berzsián és Dideki c. darabot nézhettük meg. Az előadás előtt egy kísérő segítségével bejárhattuk a színház tereit, rövid történeti áttekintést kaptunk, kulisszatitkokat tudhattunk meg. Majd megkerestük Rózsahegyi Kálmán képét, amit megkoszorúztunk és a 8.-os tanulók Marci bácsi versét mondták el. A gyerekek nagy izgalommal várták az előadást, Berzsián, a költő, szerepében Stohl András játszott. A kiváló előadás mellett a látványos színpadtechnika is magával ragadta a közönséget. Végül a színészek vastapsot kaptak.


A színház előtti parkban sétálva híres színészek szobraiban gyönyörködhettünk, a bokrokból kialakított labirintusban barangoltunk és felmentünk a  Zikkurátra, ahonnan szép kilátás nyílt a Dunára.. A Művészetek Palotájában is tettünk egy sétát.


A délután folyamán ellátogattunk a Természettudományi Múzeumba, ahol rendkívül érdekes ásványtani, kőzettani, állattani és embertani gyűjteményeket csodálhattunk meg. Nagy élvezettel figyeltük a különböző tengeri élőlényeket, a kitömött madarakat, emlősöket, őslényeket, a bogár és lepkegyűjteményeket, felmehettünk Noé bárkájára, valamint megismerkedhettünk a különböző háztartásban is előforduló rovarokkal. A kiállítást izgalmas interaktív játékokkal, filmvetítéssel, óriási makettekkel tették még élvezetesebbé. Kipróbálhattunk különféle állatokkal kapcsolatos memóriajátékokat, játszottunk puzzle-lel, levéllenyomatokat készítettünk, társasjátékoztunk, valamint egy fajáték segítségével megismerkedhettünk a különböző fafajtákkal, illetve a terméseikkel.


A kiállítás megtekintése után még maradt egy kis időnk, így a McDonaldsban mindenki elfogyaszthatott egy hamburgert és egy üdítőt.

Este fáradtan, de rengeteg élménnyel gazdagodva tértünk haza.

 
Joomla SEO powered by JoomSEF