A szakmaválasztás sikeréért E-mail

P1120187  Ezen a Fesztiválon a Szakma Kiváló Tanulója Verseny és az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny 31 szakmájában mérték össze tudásukat a fiatalok, miközben bemutatták kedvelt szakmájukat az érdeklődőknek.   Képek a Szakma Sztár Fesztiválról

 

36 hetedikes részvételével részt vettünk a Hungexpo területén megrendezett Szakma Sztár fesztiválon.   A 2011. évi, immár negyedik Szakma Sztár Fesztivál első napján (IV.18-án) kb.100 busszal érkező, 4.500-5000 fő vett részt.   

 

A kb. 40 perc időtartamú megnyitó ünnepség 10.00 órakor kezdődött a „G” pavilon színpadán, amelyben a szokásos köszöntők után a versenyzők és bírók eskütételére került sor. A hangulatot emelte, hogy Molnár Ferenc Caramel is buzdította a fiatalokat a szakmatanulásra, majd előadott két dalt, amelyet a közönség nagy tapssal fogadott.

 

A versenyek aznap 11.00 órakor kezdődtek és 14 óráig tartottak. Az idei év kiemelt érdekessége volt, hogy a fesztivál a 2011. októberében, Londonban megrendezésre kerülő WorldSkills, a szakmák világversenyének előválogatója részére is helyet biztosított az alábbi szakképesítésekben: mechatronikai műszerész, villanyszerelő, szépségápoló, épület- és bútorasztalos, IT és informatikai hálózati rendszerek szakembere. A felsoroltak részét képezik annak a 14 szakképesítésnek, amelyekben a londoni világversenyen az ifjú szakemberek Magyarországot fogják képviselni.

 

Az Állami Foglalkoztatási Szolgálat életpálya-tanácsadó munkatársai a helyszínen - a kiállítói blokkban található standjukon – interaktív feladatokkal várták az érdeklődő fiatalokat, akik szakmabemutató filmeket nézhettek meg, izgalmas szakma-totót tölthettek ki, vagy csoportos tárlatvezetésre jelentkezhettek a versenyben felvonuló szakmák mind jobb megismerése céljából.

 

További érdekességek, hogy „fotófal” várta a képet készíteni szándékozó fiatalokat, valamint a KIT Szakkönyvcentrum kiállítói koktélkóstolóval csábították standjukhoz az érdeklődőket.

 

A fesztivál színpadán - a versennyel párhuzamosan - folyamatosan zajlottak az iskolák tehetséges diákjainak táncos-zenés, szórakoztató műsorszámai, melyek idén is átütő sikert arattak.

 

www.szakmasztar.hu

 
Joomla SEO powered by JoomSEF