Terematlétika megyei gyermekverseny 2012. E-mail

 atletika120114_8Ismételten kiemelkedett a mezőnyből Dudás Réka, aki 60m gátfutásban 10, 8mp- el, magasugrásban 140cm- rel míg medicinlabdadobásban 11, 40m- rel végzett az I. helyen. 
Képek a versenyről 

 

Terematlétika megyei gyermekverseny, Békéscsaba Tünde utcai futófolyosó, 2012.01.14.

 

Óriási érdeklődés, közel 100 gyerek részvétele mellett került megrendezésre a Békés megyében működő atlétikai utánpótlás- nevelő központok jelenlétével a sportesemény, amelyre Gyomaendrődről 30- an (iskolánkból  8- an) utaztak el. A 6- 12 éveseknél képességfelmérő versenyszámok során a tanulók különböző nehézségű akadálypályák leküzdése mellett versenyezhettek gátfutásban, változatos jellegű ugró- illetve dobó számokban. A 13 éveseknél már versenyszám centrikus megmérettetés zajlott, a soron következő serdülő fedett pályás országos bajnokság közeledtével.

 

A gyomaendrődi atléták ismételten büszkék lehetnek teljesítményükre, hiszen azon kívül, hogy a legnagyobb létszámban vettek részt a megyei atlétikai szakosztályok közül kiemelkedően is szerepeltek, versenyzőink 18 arany, 17 ezüst és 10 bronzérem, valamint 4 különdíj megszerzésével a legeredményesebb egyesületnek bizonyultak Békés megyéből.

 

Említésre méltó még Kun Csaba és Nagy Csilla 800m- en elért eredménye is, előbbi 2:43,2p- el, míg utóbbi 2:48,8 p- el fölényesen nyerte a versenyt, de ugyancsak I. helyen végzett Botos Pongrác is, aki előbb 60m síkfutásban 9,2mp- el míg  60m gátfutásban 11,2mp- el utasította maga mögé az egész mezőnyt, valamennyien iskolánk tanulói.

 

 A kisebb korosztályokban ugyancsak aranyérmeket szerzett  Lövei Zsuzsanna is, de dobogós helyezéssel büszkélkedhettek Rafael Roland és Tarsoly Nikolett is.

 

A következő megmérettetése atlétáinknak a február 8- án a Varga Lajos Sportcsarnokban sorra kerülő Terematlétika körzeti diákolimpiai döntő lesz, ahol az elmúlt tanévben 102 gyerek indult el körzetünk 5 általános iskolájából.
A versenyzők felkészítője Vaszkán Gábor testnevelő tanár, atlétika szakedző


Osztd meg ezt a cikket az ismerőseiddel!
 
 
Joomla SEO powered by JoomSEF