Zánkán táboroztunk E-mail

Znka_2Idén ismét sikeresen pályázott intézményünk az Erzsébet-program keretein belül meghirdetett nyári élménytáborra, így már második alkalommal utazhattunk el a Balatonra. A több órás utat a többség autóbusszal tette meg, néhányan pedig vonattal utaztunk. A július 23-tól 28-ig tartó táborban 52 tanuló és 5 kísérő pedagógus vett részt.  

A regisztrációt követően először egy szabályismereti játékon, a Regula Mókán vettünk részt, majd az esti nyitóünnepség után discoban voltunk. A következő napon fürödtünk és sétahajós kirándulás közben megcsodáltuk a balatoni táj szépségeit. Sajnos megtapasztaltuk azt is, hogy itt, a magyar tenger partján milyen hirtelen képes vihar kerekedni. Szerencsére mindig el tudtunk menekülni biztonságos helyre az eső elől, ami többször is előfordult a hét folyamán.

A tavalyi évhez képest a tábor több dologban fejlődött, például a strandra kisvonat közlekedett, ami megkönnyítette a partra való lejutást. Kialakítottak egy hadiparkot, gokart pályát is, ami nagyon tetszett a gyerekeknek. A kalandparkba sajnos az eső miatt nem jutottunk el, sárkányhajózni sem tudtunk, elmaradt a tábortűz és a táborzáró buli is. Szerveztünk viszont vonattal egy kirándulást Balatonfüredre, ahol sétáltunk és fagyiztunk.  Az időjárás sajnos nem kedvezett, fürdőzésre nem volt sok alkalmunk, de a táborvezetők sok lehetőséget biztosítottak más élményszerzésre.  Láttunk kutya, langaléta, tűzoltó, katonai, és mentő bemutatót, részt vettek a gyerekek kézműves foglalkozáson, vízi versenyen valamint pingpong bajnokságon. Esténként különféle koncerteken szórakoztunk. A csütörtöki napunkat beárnyékolta egy sajnálatos, több gyereket is érintő betegség. Voltak, akik az egész napot megfigyelés alatt töltötték.  Nem tudjuk mi okozta a fertőzést, de szerencsére hamar jobban lettek. A szobatisztasági verseny képzeletbeli dobogójára ismét feljutott az 1321-es szobánk.

Emlékül kapott minden tanuló táskát, sapkát, kulacsot, törülközőt, pólót illetve pecsétgyűjtő füzetet Erzsébet logóval ellátva.

A nyaralás napjai gyorsan elrepültek, a nehézségek ellenére is jól éreztük magunkat és reméljük, hogy jövőre is lesz lehetőségünk táborozni. (Barnáné Bula Judit)

 
Joomla SEO powered by JoomSEF