PontVelem Programok E-mail

24557395_e577d3e6e518ca25b64f2f1cbaa9009a_xlIskolánk 5 éve aktív résztvevője a PontVelem Okos Programnak. A program ösztönöz a szelektív hulladékgyűjtésre, a pénzügyi tudatosságra és a fenntartható életmódra, miközben hangsúlyozza az egymást segítő karitatív tevékenységek fontosságát.

Az alsósok foglalkozásai  Foglalkozás a nagyobbaknál

 

 

A gyűjtés a diákok környezettudatos magatartását fejleszti cselekvő, gyakorlatias, játékos formában.
A használt elemek, rossz mobiltelefonok, kis akkumulátorokért kapott pontokat játékokra, ajándékokra, elektronikai eszközökre válthatjuk be. Az el nem költött pontokkal a BankVelem oktató program keretében valós banki környezetben gyakorolhatjuk a betétlekötést, a takarékoskodást, megismerkedhetünk a kamatszámítással is. Utalhatunk, átvezethetünk pontokat más számlákra, gyakorolhatjuk az on-line vásárlást a pontjaink beváltásával.

 

A harmadikosok a tavalyi évben e program keretében rendelték belépőiket a Fővárosi Állatkertbe.

Jelentkeztünk az Utazó Iskola Programra is, ahol korosztálynak megfelelően a 3-4. és a 7-8. évfolyam egy elméleti és egy játékos órán vett részt. Mindkettőnek a pénzügyi tudatosság kialakítása volt a célja. A gyerekek új fogalmakkal ismerkedtek, pontosították a már hallott, de még nem tudatosult pénzügyi tevékenység körét. A jó hangulatú, sok elgondolkodtató ismeretet nyújtó órákon kellemesen éreztük magunkat. Végül kis perselyt, nyakláncot, társasjátékot kaptunk emlékül a kellemes délelőttért. Gyetvai Jánosné tanítónő, az Okos Program koordinátora.

 
Joomla SEO powered by JoomSEF