Dupla siker a Mesélj Európa döntőjében E-mail

P1000758 Május 27-én került megrendezésre a Mesélj Európa angol nyelvi vetélkedő március óta tartó versenysorozatának döntője Kecskeméten a Katona József Könyvtárban. A döntő eredménye minden várakozást felülmúlt, mindkét csapatunk első helyen végzett a rangos mezőnyben. Jutalmuk egy-egy értékes Európáról szól könyv, toll, pendrive, Európai Uniós kártyajáték és sok más angol kiadvány, na és persze a versenyzés élménye a békéscsabai elődöntőben, majd a döntőben. Gratulálunk a csapatoknak!  A Döntőn készült képek   Képek a főpróbáról     képek a békéscsabai elődöntőről  


DSC07220DSC07225

oklevl_8 oklevl_8A sikeres elődöntő után nagy izgalommal és még nagyobb reményekkel vágott neki az utolsó fordulónak iskolánk két csapata.

 

Nagyon érdekes és humoros jeleneteket láthattunk szegedi, kecskeméti, szarvasi, dévaványai, és üllési csapatok előadásában. Szívesen hallgattuk Európa népmeséit és történelmi eseményeit. Hatodikos csapatunk utolsóként lépett színpadra. Ismét nagy hatást gyakoroltak a zsűrire, akik nagy elvárással tekintették meg az osztrák népmesét. Értékelésükben kiemelték a kiváló csapatmunkát, a kreatív ötleteket, a játék örömét, a remek színváltásokat és nem utolsó sorban a szép angol kiejtést. Nyolcadikosainkban nagy volt a bizonyítási vágy, hiszen utoljára vehettek részt ezen a versenyen. Bognár Nóra és Kulik Adrienn már negyedik éve erősítette a csapatot, ehhez külön gratulálunk nekik. A produkció remekül sikerült. A dán sporttörténelem legfontosabb eseményének feldolgozása új színt vitt az előadások sorába. Ismét a kreativitás, az összhang, az újszerűség és az angol nyelv magas szintű használata fogta meg a neves zsűri tagjait. Az eredményhirdetésen minden csapat nagy izgalommal várta, hogy milyen pontszámokat adott Bakos Gábor, az Európai Bizottság Többnyelvűségéért felelős tisztviselője, Bácsatyai Gergely, a Magyar Nemzeti Gyermek és Ifjúsági Színház színésze, Gergely Zita, a British Council nyelvi projectvezetője és Rózsa Károly az Alternative English School tanulmányi vezetője.


Disco Ninjas – 6.b
The fireplace – osztrák népmese

Dudics György, Orbán Renáta, Paróczai Gergő, Vaszkó Ágnes, Wéber Dorina

Spoons – 8.b
It’s a real historical event – Dánia

Bognár Nóra, Derzsi-Kovács Szávitri Virág, Kurilla Zoltán, Kulik Adrienn, Székely Péter

 
Joomla SEO powered by JoomSEF