Barátok közt Szalmaci E-mail

Maci_a_hban_Custom

Nem kellett egyedül várnia február 2-át Szalmacinak. A felhívás eredménye több mint 270 barát. A gyerekek nagy lelkesedéssel hozták játszótársaikat, kicsiket és nagyokat egyaránt. A felnőttek közül is többen előkeresték kedvenc mackójukat és közkinccsé tehettük őket.   Képek a macikiállításról


A legöregebb mackó úr 50 éves, aki több középkorú és fiatal maci társaságában várta az iskola tanulóit a kiállítás megnyitására. Molnár Marcell második osztályos tanuló Weöres Sándor A medve töprengése című versével köszöntötte a résztvevőket. A kiállítás megtekinthető az iskola olvasótermében február 13-ig.A játékmackók rövid történetét meghallgatva a gyerekek örömmel mutogatták egymásnak saját kis kedvencüket. 


A népi meteorológia nagy jelentőséget tulajdonít Gyertyaszentelő Boldogasszony napjának, amely február másodikára esik. A régi megfigyelések szerint ugyanis ennek a napnak az időjárása alapján következtetni lehet a tél hosszára, illetve a tavasz beköszöntének idejére. A hagyomány ráadásul ezt a megfigyelést a medvékkel kapcsolja össze, hiszen úgy tartják, a téli álom után a medve ezen a napon jön elő a barlangjából, hogy megnézze, milyen időjárás van...

 

 Ha szép az idő, és így a medve jól látható árnyékot vet, a népi megfigyelés hosszú telet jósol, így a medve is "megijed a saját árnyékától", és visszatér a barlangjába. Ha viszont az idő nem annyira kedvező, kevés a fény, és így a medve árnyéka sem rajzolódik ki, a tavasz korai beköszöntével számol a hagyomány, és eszerint a mackó sem tér már vissza pihenőhelyére.

 

SZALMACI nem szeretné egyedül várni a nevezetes napot. Szerezzünk barátokat neki!

Akinek van bármilyen macija és pár napra megválna tőle, hozza el az iskolába, ahol találkozhat társaival egy kiállítás keretében.

 
Joomla SEO powered by JoomSEF