Tíz nap Nagyenyeden E-mail

Betti_mint_Julius_Caesar_Geni_mint_gsa_a_kosztms_partinTestvérvárosunkban, Nagyenyeden az Inter-Art stúdió szervezésében hetedik alkalommal rendeztek művészeti alkotótábort, melyben Gyomaendrődöt két rózsahegyis diák képviselte. Forgács Genovéva és Gonda Bettina megismerkedett az ikonfestés, a linómetszés, a kolográfia és a szobrászat rejtelmeivel. Minden nap művészek segítségével, iránymutatásával készültek az alkotások, hogy a táborzáró kiállításra a legszebbek kerüljenek.   Képek az alkotótáborból    

 

 A nemzetközi táborban 25 fiatal vett részt, köztük portugálok, bulgárok, erdélyi magyarok és románok. Így lehetőségük volt az ismerkedésre, barátságok kötésére. Hasznát vették az angol nyelvtudásuknak is, különösen, amikor ezen a nyelven mutatták be városunk nevezetességeit, művészeti életét a táborlakóknak.

Az alkotó órák mellett kirándultak a festői szépségű Torockóra, megnézték Nagyenyed nevezetességeit, a Bethlen kollégiumot, a várat, a templomokat. Különösen tetszett nekik az ikonokkal telefestett ortodox templom. A síksághoz, alföldhöz szokott gyerekeknek nagy élményt jelentett a Király-hágó, a sok-sok szikla, erdő és Déva vára is.

 

Gellainé Tuboly Zsuzsanna

kísérő tanár

 
Joomla SEO powered by JoomSEF