Tehetséggondozó nyár eleji programok E-mail

ADSC01532 Nemzeti Erőforrás Minisztérium megbízásából az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet és a Wekerle Sándor Alapkezelő, a Nemzeti Tehetség Program keretében, nyílt pályázatot hirdetett a fogyatékkal élő tanulók, fiatalok és a roma fiatalok integráló környezetben megvalósuló, tehetséggondozást szolgáló programjainak támogatására.

Képek a szarvasi kirándulásról   A korábbi tehetségműhelyekről...  "Velem,veled" kézműves foglalkozás  "Más-kép, kicsit másképp" kézműves foglalkozás   Ki mit tud nap   Jakabszállás, Magyarkert repülőről (1)   Jakabszállás (2)    

 


Iskolánk sikeresen pályázott mindkét lehetőségre és összesen 1,7 MFt támogatást nyert el.


A „Velem, veled” programban elsősorban azok a roma gyerekek vehetnek részt, akik korábbi tehetségműhelyek munkájában is jelen voltak. A tehetséggondozó programban a gyerekek tovább ismerkedhetnek a roma kultúra jellegzetes elemeivel, a cigányság jellegzetes színvilágával, batikolással, ékszerekkel, gyöngyszövéssel, gyöngyfűzéssel; kirándulnak Jakabszállásra, előadás-ki mit tud  napon vesznek részt, ahol játékok, papírsárkánykészítés, kiállítás, bemutató várja őket.


A „Más-kép, kicsit másképp” program célja a tehetségígéretek vizuális kompetenciájának fejlesztése. Várható eredménye az lehet, hogy a résztvevők térlátása, formaérzékelése, színlátása, alkotásai, technikái gazdagodnak, esztétikai érzékenységük, nyitottságuk, igényességük, fantáziájuk fejlődik, ez által a tehetségük is kibontakozik. A programban kézműves foglalkozások (batikolás, kötözés, viaszolás, rongybaba, zúgattyú, fotómontázsok, papírsárkány készítés és nemezelés), kirándulás (Szarvas, (Anna-liget, Arborétum), fotózás és a jakabszállási, kecskeméti kirándulás szerepel.


A pályázati programok vezetője Szentpéteriné Uhrin Ildikó.

 
Joomla SEO powered by JoomSEF