„Nemzeti jelképek a magyarországi tájházakban” E-mail

P1210020... című vándorkiállítás megnyitójához kapcsolódó foglalkozáson vettek részt 5.-6- évfolyamos tanulóink.

 

 

 

 

Különleges élmény részesei lehettek iskolánk 5.-6- évfolyamos tanulói február 4-én délután. Húszan az Endrődi Népházban nyíló „Nemzeti jelképek a magyarországi tájházakban” című vándorkiállítás megnyitójához kapcsolódó foglalkozáson vehettek részt. Látogatásunk tárlatvezetéssel kezdődött, ahol dr.

Szonda István ismertette tanulóinkkal a tablókon látható képekhez kapcsolódó tudnivalókat, érdekességeket. Megismerkedhettek a paraszti építészettel, a bútorzattal, viselettel, a dísztárgyakkal. Különös figyelmet szentelt az előadó a festett bútoroknak, hiszen a tájékoztatót kézműves foglalkozás követte, melyen tulipános ládát készíthettek a gyerekek. Nagy igyekezettel illesztették össze a ládika darabjait, majd szép színekkel alapozták le az elkészített tárgyat. A díszítésnél használhattak sablonokat, de többen is kézügyességüket kihasználva saját mintákkal festették ki ládikójukat.

 

P1210044P1210028P1210029P1210030P1210033P1210034

 

 

 

 

 

 

 

 

A szorgalmas munka alatt dr. Szonda István és Nagy László a Sárréti Múzeum igazgatója megnyitotta a kiállítást, majd az ország különböző tájházaiban készült filmet tekintethették meg az érdeklődők. A foglalkozás végén örömmel vitték haza tanulóink a tartalmas délután kézzel fogható eredményét: a szép, színes ládikót.

 
Joomla SEO powered by JoomSEF